IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom: Изключителни оптимисти сме за растежа в Азиатско-Тихоокеанския регион

Компанията остава добре настроена въпреки по-слабата си прогноза

20:45 | 07.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Zoom засилва техническите се инвестиции в Азиатско-Тихоокеанския регион, опитвайки се да подкрепи растежа си, обяви компанията за видео комуникации, цитирана от CNBC.

„Много неща се случват в Азия, в целия Азиатско-Тихоокеански регион. Преди около две години обявихме силен ангажимент наистина да увеличим скоростта и да натиснем газта“, коментира Ейб Смит, ръководител на международните операции на Zoom.

Това се случва въпреки предизвикателствата, пред които е изправена компанията в ерата след пандемията, тъй като все повече хора се връщат в офисите и бизнес пътуванията се възобновяват.

Цената на акциите на Zoom се понижи с около 45% през последната година.

Въпреки че приходите на Zoom са се увеличили с 4% на годишна база през четвъртото тримесечие, завършило на 31 януари, това е далеч от четворния ръст на приходите, който тя записа по време на пандемията.

През февруари компанията обяви, че планира да съкрати около 1300 служители, или 15% от работната си сила. Zoom посочи като причина „несигурността за световната икономика“, както и „нейния ефект върху нашите клиенти“.

И все пак Смит твърди, че Zoom е „изключително оптимистична“ за растежа на своя мобилен продукт в Азиатско-Тихоокеанския регион.

Базираното в облака решение на Zoom за телефони, което предлага услуги като неограничени вътрешни разговори, SMS-и и записи на разговори, сега носи около 10% от приходите, допълва той.

Според Смит този продукт е записал над 100% ръст на годишна база.

Усилията на Zoom в сферата на изкуствения интелект

Скорошният бум на генеративния изкуствен интелект кара големите технологични компании да увеличават инвестициите си в тази област, включително и Zoom, докато конкуренцията ѝ с Microsoft Teams продължава.

Големият зало на Zoom в изкуствения интелект включва и инвестиция от май в Antropic – компания за сигурност на изкуствения интелект и проучвания в сферата.

„Това е голяма инвестиция за компанията“, коментира Смит. „Това е партньорство и инвестиция, която ще помогне за ускоряване на начина, по който работим в тази категория“.

Освен това наскоро Zoom обяви експанзията на Zoom IQ – функция с изкуствен интелект, която обобщава чатове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 07.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още