IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom инвестира в стартъп за изкуствен интелект

Платформата се опитва да подсили предложенията си, ползвайки най-горещата технология на пазара

18:40 | 16.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg
Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Американският технологичен гигант Zoom Video Communications заяви, че е инвестирал неразкрита сума в Anthropic и ще интегрира технологията на стартъпа за изкуствен интелект в своята платформа за видео конференции, предава Ройтерс.

Ходът бележи поредните усилия на Zoom да подсили своите предложения с изкуствен интелект, докато се конкурира срещу Microsoft Teams – доминиращата платформа за конферентни видео разговори сред бизнеса.

В рамките на сътрудничеството Claude – голям езиков модел на Anthropic, който се конкурира директно с предложенията на OpenAI, ще бъде интегриран в платформата на Zoom.

Claude е разработен, така че да изпълнява подобни задачи на ChatGPT като отговаря на заявки, предлагайки текстови отговори. Технологията ще бъде добавена първо в Zoom Contact Center – услугата за колцентър на компанията.

През март Zoom обяви партньорство с OpenAI за добавянето на функции с изкуствен интелект, като обобщение на разговори и създаване на чернови на съобщения от асистента Zoom IQ.

През февруари Microsoft Teams пък представи премиум версия на приложението, с интегриран ChatGPT, докато Salesforce също каза, че планира да интегрира ChatGPT в своя софтуер за съвместна работа Slack.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 16.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още