IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom повиши годишната си прогноза въпреки забавянето на растежа

Услугите на компанията бяха сред най-популярните по време на пандемията

11:33 | 23.05.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Американската технологична компания Zoom Video Communications повиши годишната си прогноза за приходите и печалбата, въпреки че растежът се забавя спрямо бума по време на пандемията, както и потребителските разходи, на фона на по-сложните икономически условия, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията записа 0,7% повишение по време на следборсовата търговия в понеделник, след като по-рано се радва на подем с близо 5%.

Zoom се превърна в често използвана услуга по време на блокадите, но след това растежът се охлади, тъй като офисите отново отвориха врати, а конкуренцията от по-богати конкуренти се засили, включително от Teams на Microsoft, Webex на Cisco и Slack на Salesforce.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, Zoom повиши прогнозата за годишните си приходи до между 4,47 млрд. и 4,49 млрд. долара, което представлява растеж от едва 2% спрямо миналата година. По-ранната прогноза беше за 4,44-4,46 млрд. долара.

Онлайн приходите са спаднали с 8% до 473,4 млн. долара за тримесечието, завършило на 30 април. Zoom очаква сумата да достигне близо 480 млн. долара през второто тримесечие и да остане без особена промяна през фискалната 2024 г.

Тримесечните приходи от продажби на бизнеса с корпоративни услуги са нараснали с 13% до 632 млн. долара.

Онлайн клиентите на Zoom варират от отделни хора до малки и средни компании, докато корпоративните клиенти обхващат по-големи бизнеси.

Сега компанията очаква годишната ѝ коригирана печалба на акция да е между 4,25 долара и 4,31 долара, спрямо по-ранната прогноза за между 4,11 долара и 4,18 долара.

Приходите за първото тримесечие надминаха очакванията на Wall Street, но записаха най-слабия тримесечен ръст от 3%.

На коригирана база компанията е спечелила по 1,16 долара на акция през първото тримесечие, което се оказа над средната прогноза за 99 цента на акция по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 23.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още