IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телерик Академия записа двоен ръст на приходите за 5 години

Броят на кандидатите за програмите на академията е нараснал с 30% през 2023 г.

14:37 | 04.01.24 г.
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Телерик Академия, която се занимава с обучения и подготовка на специалисти в сферата на технологиите, обяви, че е записала двоен ръст на приходите си за последните 5 години. В съобщение до медиите компанията посочва, че за същия период е успяла да удвои броя на програмите си и интереса към тях, включително и броя на завършилите курсисти.

Телерик Академия обяви, че има 30% ръст на кандидатите и на завършилите за 2023 г., а екипът от специалисти също се е увеличил – с 35 на сто и вече наброява близо 50 души.

За 2023 г. 6500 души са обмисляли нов кариерен старт, залагайки на Телерик Академия. Последната обяви, че преминалите успешно нейните програми през миналата година са с 29% повече спрямо 2022 г.

Партньорската мрежа пък се е утроила и вече обхваща повече от 260 компании.

Същевременно Телерик Академия добавя към портфолиото си нова Upskill програма, наречена Upskill Data Analyst, като отговор на все по-голямата нужда от специалисти, занимаващи се с анализ на данни. Пилотната програма ще започне през април 2024 г.

„Както всяка година досега, целта ни през 2023 г. беше да се развиваме и да бъдем адаптивни на промените. Това, което ни отличава, са не само успешните бизнес показатели, а цялостният ефект на Телерик Академия върху отделния човек (чрез възможността за професионална и лична промяна в положителна посока), върху ИТ индустрията (Телерик Академия има ключова роля в подпомагането на растежа ѝ в последните 14 години) и върху икономиката като цяло (талантът, който създаваме, има директен положителен ефект, не само в ИТ, но и в много други сектори и индустрии)“, коментира главният изпълнителен директор на Телерик Академия Александра Мечкова.

По думите ѝ за 2024 г. организацията има по-амбициозни планове, включително си е поставила цели за създаването на нови програми и формати на обучение, както и за „достигане на нови територии“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 04.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още