IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos отново смени главния си изпълнителен директор

Досегашният главен финансов директор се издига до лидерския пост след поредните рокади в мениджмънта

18:58 | 15.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Френската технологична компания Atos обяви Пол Салех за новия си главен изпълнителен директор. Освен това предупреди, че свободният паричен поток ще бъде малко под първоначалната ѝ цел за втората половина на годината, предава Ройтерс.

Новината доведе до 16% спад на стойността на акциите на компанията преди началото на борсовия ден. От началото на годината цената на книжата на гиганта се е понижила с 40 на сто.

Atos обяви, че Салех, който в момента е главен финансов директор, ще стане изпълнителен директор – четвъртият човек, който заема тази позиция за по-малко от две години, докато компанията се бори с редица проблеми.

Салех поема поста от Ив Бернае, който напуска компанията „след интензивен период на трансформация“, обяви Atos. Жак-Франсоа де Пре пък заема поста главен финансов директор, след като преди е работил на финансови позиции в бизнеса с автомобилни части Mobivia и в телекомуникационната група Vodafone.

Вестник Les Echos днес писа, че планът за преструктуриране на компанията е изправен пред трудности.

Atos, на която ѝ отнема повече време от очакваното, за да завърши преговорите за продажбата на своето генериращо загуба подразделение Tech Foundations, казва, че не е подала молба за започване на помирителна процедура с кредиторите.

Потенциалната продажба на Tech Foundations на EPEI на чешкия милиардер Даниел Кретински изглежда далече. Les Echos днес цитира анонимен източник, според когото за следващите няколко дни е планирана среща „последен шанс“ между страните.

Представители на Atos и на екипа на Кретински не са отговорили веднага на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса.

Днес Atos заяви, че главният изпълнителен директор ще се фокусира върху рефинансирането на дълга, продажбата на Tech Foundations и продажбата на активите, свързани със сигурността и големите масиви от данни на Airbus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 15.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още