IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos назначи трети изпълнителен директор за по-малко от две години

Компанията обяви големи промени в мениджмънта си

14:37 | 04.10.23 г.
Снимка: Arnaud Fevrier/Bloomberg
Снимка: Arnaud Fevrier/Bloomberg

Изпитващата затруднения френска компания за информационни технологии Atos обяви промени в мениджмънта си и назначи Ив Бернает за главен изпълнителен директор. Това е третият човек, който заема поста, за по-малко от две години, предава Ройтерс.

През юли 2022 г. Atos избра Нурдин Бимейн за лидерската позиция, която беше освободена месец по-рано от предишния главен изпълнителен директор Рудолф Белмер, който ръководи компанията в продължение само на половин година.

Бернает, чието назначение влиза в сила веднага, служи като главен изпълнителен директор за Европа на Accenture Technology в продължение на 9 години, посочва Atos.

В началото на август 2023 г. компанията заяви, че чешкият милиардер Даниел Кретински води преговори да придобие генериращите загуба операции за 2 млрд. евро, което щеше да насочи фокуса на френската компания към активите ѝ в сферата на киберсигурността и облачните услуги и да намали дълга ѝ.

След опасения, изразени от някои представители на властите, два дни по-късно говорителят на милиардера каза, че Кретински ще остане „пасивен“ и „миноритарен акционер“.

Описвайки промените в мениджмънта, Atos коментира, че Бимейн, който беше и съизпълнителен директор на групата, ще поеме поста на заместник-главен изпълнителен директор и ще остане да отговаря за бизнеса Tech Foundations.

Филипе Олива, който се присъедини към групата през юни 2022 г. като заместник-главен изпълнителен директор, отговарящ за Digital/BDS, също е решил да напусне Atos, обяви компанията.

Цената на акциите на компанията се понижи с повече от 3% по време на сутрешната търговия в сряда, а от началото на годината се понижи с над 30 на сто. От ноември 2020 г. спадът е повече от 90%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 04.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още