IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal ще разчита на изкуствен интелект, за да вдъхне нов живот на своите акции

Компанията ще пусне нова платформа, за да позволи на търговците да достигнат до нови клиенти чрез тяхната предишна история на пазаруване, използвайки данни от трансакциите

22:50 | 25.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

PayPal пуска нови продукти, управлявани от изкуствен интелект (ИИ), както и функция за плащане с едно кликване, докато нейният главен изпълнителен директор се опитва да вдъхне нов живот на компанията, съобщава Ройтерс.

Това е първото голямо решение на PayPal под ръководството на Алекс Крис, който се присъедини към фирмата през септември, и новите продукти са поредният пример за това как компаниите се опитват да се възползват от ентусиазма на инвеститорите около ИИ.

Инвеститорите се надяват, че Крис, който преди това участва в ръководството на софтуерната компания Intuit, ще съживи акциите на PayPal, които поевтиняват поради слабите финансови показатели, които разочароваха пазарите.

Крис нарече 2024 г. „година на преход“ за PayPal и обеща да увеличи приходите отвъд обема, свързан с трансакциите.

„Предвид данните, които имаме, и нашата способност действително да виждаме какво са купили хората и да знаем към какво се опитват да се насочат търговците, мисля, че ИИ е огромната възможност за нас“, посочва Крис в интервю за Ройтерс.

Тази година PayPal ще пусне платформа, която използва подобна технология, за да позволи на търговците да достигнат до нови клиенти въз основа на тяхната предишна история на пазаруване, използвайки данни от трансакциите на търговци на стойност около половин трилион долара, които компанията е обработила в световен мащаб.

Търговците също ще могат да използват отделен инструмент, базиран на ИИ, наречен „интелигентни разписки“, за да препоръчват персонализирани артикули на купувачите, както и награда под формата на връщане на пари.

PayPal въвежда функция за плащане с "едно кликване", наречена Fastlane, която при първоначалните тестове е ускорила скоростта на плащанията с близо 40%, заедно с нови функции за бизнес профили на платформата Venmo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 25.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още