IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal назначава мениджър на Intuit за заместник на изпълнителния директор

Алекс Крис има опит в сключването на сделки и е фокусиран върху предоставянето на технологии за малкия бизнес

18:35 | 14.08.23 г.
Главният изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман. Снимка: Bloomberg L.P.
Главният изпълнителен директор на PayPal Дан Шулман. Снимка: Bloomberg L.P.

PayPal Holdings Inc. назначи Алекс Крис за главен изпълнителен директор, залагайки на човек с богат опит във финтех индустрията, който да ръководи гиганта в онлайн разплащанията, пише Bloomberg.

Крис, който ръководи бизнеса със счетоводния софтуерен пакет QuickBooks на Intuit Inc., ще започне работа на новото място на 27 септември. Той заменя Дан Шулман, който остава в борда на директорите.

Крис поема юздите на компания, която се озова на гребена на вълната по време на пандемията от коронавирус, тъй като активността в платформите на PayPal нарасна, когато потребителите останаха по домовете си и масово се насочиха към онлайн пазаруването. Сега обаче тя се бори със забавяне на растежа, докато цената на акциите ѝ се срива.

"Г-н Крис ще наследи предизвикателна, но не и непоправима история“, изтъква Дан Долев, анализатор в Mizuho Securities USA, в бележка до клиентите.

По-рано тази година компанията обяви, че 65-годишният Шулман ще се пенсионира през следващите месеци. Той ще остане в борда до следващото годишно събрание на акционерите през май.

С Крис бордът на PayPal се обръща към изпълнителен директор с опит при сключването на сделки и с фокус върху предоставянето на технологии на малкия бизнес. Той ръководи придобиването от Intuit за 12 млрд. долара на фирмата за имейл маркетинг Mailchimp през 2021 г. - ход, който подсили предложенията на Intuit за фирми, търсещи начини да достигнат и обслужват клиенти онлайн.

Акциите на PayPal поскъпват с 0,6% до 61,91 долара през първия част от редовната търговия на борсата в Ню Йорк.

В началото на август компанията представи разочароващ финансов отчет по отношение на маржа на оперативната печалба. Все пак Шулман подчерта, че след като инфлацията се охлажда, компанията очаква дискреционните разходи да се възстановят и да тласнат нагоре онлайн търговията.

„Едно от предизвикателствата, пред които се изправихме, беше забавянето на растежа на онлайн търговията. Сега той се ускорява отново“, допълни Шулман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 14.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още