IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отново съкращава служители

Компанията продължава опитите да свие разходите си

10:35 | 18.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg
Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Американската интернет компания Google съкращава неуточнен брой служители, обяви неин говорител, цитиран от Ройтерс. Това е поредният кръг на съкращения, които технологичният гигант извършва, докато се опитва да свие разходите си.

Говорителят твърди, че съкращенията не обхващат цялата компания, както и че засегнатите кадри ще могат да кандидатстват за други вътрешни позиции. Все пак той не уточнява какъв е броят на работниците, които ще бъдат повлияни от  този ход, нито при какви условия ще се случат съкращенията.

Малка част от засегнатите ще се преместят в центовете, в които компанията инвестира, включително в Индия, Чикаго, Атланта и Дъблин.

Съкращенията следват редица такива в Google, както и в технологичната, и медийната индустрия през тази година, подхранвайки страховете, че могат да продължат, докато компаниите се сблъскват с икономическата несигурност.

„През втората половина на 2023 г. и през 2024 г. редица наши екипи направиха промени, за да станат по-ефективни и да работят по-добре, да премахнат натрупванията и да приведат ресурсите в съответствие с най-големите си продуктови приоритети“, допълва говорителят.

Служители в няколко от екипите на Google в нейните отдели за недвижими имоти и финанси са били засегнати, твърди Business Insider.

Главният финансов директор на Google Рут Порат е изпратила имейл до служителите, в който посочва, че преструктурирането включва засилване на растежа в Бангалор, Мексико и Дъблин, допълва Business Insider.

През януари Google съкрати стотици служители в няколко екипа, включително в инженерния, хардуерния и екипите за гласовия асистент, докато компанията засилваше инвестициите си и изграждаше своите предложения с изкуствен интелект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 18.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още