IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Viber дарява около 8 млн. евро на Украйна

Вярвам, че смазването на мирна и демократична Украйна чрез неоправдано насилие е предизвикателство за демокрацията, казва Хироши Микитани

10:17 | 27.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Японският предприемач и милиардер Хироши Микитани, комуто принадлежи популярната услуга за съобщения Rakuten Viber, обявява дарение за Украйна в размер на почти 8 млн. евро. За дарението стана ясно от публикация на украинския вицепремиер и министър на цифровата трансформация Михаил Федоров. „Невероятно е, когато целият свят е с нас“, написа той.

 

„Мислите ми са с Вас и украинския народ", пише Микитани в писмо до украинския президент Володимир Зеленски. Той отпуска 1 млрд. йени за хуманитарна помощ на украинските „жертви на насилие". „Вярвам, че смазването на мирна и демократична Украйна чрез неоправдано насилие е предизвикателство за демокрацията", продължава японският милиардер.

„Когато видях вашия героичен отпор срещу непровокираната атака срещу украинците, си помислих какво мога да направя за Украйна в Япония и реших да даря 1 млрд. йени на украинското правителство за хуманитарни акции, за да помогнем на хората в Украйна, които са жертви на насилието“.

Viber е едно от най-популярните приложения за мобилни устройства и на практика е инсталиран на почти всеки смартфон в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още