IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви регулации трябват, след като всички смартфони скоро ще се управляват с AI?

Процесите ще бъдат дигитализирани, а платформата Swipe.bg разработва инструмент за ценообразуване при купуването и продажбата на устройства, съобщи основателят на компанията

19:15 | 21.04.23 г.
Снимка: NordWood Themes Unsplash
Снимка: NordWood Themes Unsplash

Следващата тенденция е изкуственият интелект да навлезе в смартфоните толкова дълбоко, че реално с AI да може да се управлява почти цялото устройство и всички приложения. Изключително интересно е какви регулации ще бъдат наложени в сектора, но е неизбежно  всеки човек да има пряк контакт с AI. Това коментира в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Михаил Димитров, основател на Swipe.bg – първата българска платформа за покупка и продажба на мобилни телефони втора употреба.

„Ако в момента влизате в отделни приложения и си играете с тях, много скоро всеки един мобилен телефон ще бъде интегриран с AI“, посочи той.

Според Димитров секторът на търговия със смартфони е огромен, че ако процесите не бъдат дигитализирани, компаниите ще изостават от конкуренцията.

„Swipe.bg вече разработва инструмент за динамично ценообразуване, който да анализира в реално време всички данни на компанията, за да може тя да бъде оптимална при купуването и продажбата на устройства“, посочи експертът.

По думите на Димитров това е технология, която всеки бизнес трябва "поне да разбере как работи".

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 21.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още