IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предприемачи, експерти и звезди "Мишлен": Founders Today на 28 септември

Събитието ще открие заместник-министърът на икономиката и растежа Мартин Гиков

13:34 | 18.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Журито на Founders Today определи шестимата победители в конкурса, а кои са те и какъв е техният стартиращ бизнес, ще стане ясно съвсем скоро на 28 септември, в "Интер Експо Център", София. По време на събитието финалистите ще получат менторска сесия с успешни български предприемачи, които ще им предадат ценни съвети и знания, придобити благодарение на техния доказан и развит бизнес.

Founders Today ще бъде официално открит в 14:00 часа от заместник-министъра на икономиката и растежа Мартин Гиков. Водещ на събитието ще бъде Петя Кертикова, водещ на предаването „Завърналите се с Петя Кертикова“ по телевизия Bulgaria ON AIR, която ще приветства и насочи вниманието на аудиторията към дискусия на тема "10 неща, които всеки предприемач трябва да знае". Участници в нея са Георги Цонев - директор Инвестиционно банкиране на УниКредит Булбанк, Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Иван Церовски - член на УС и изпълнителен директор на Българска банка за развитие, Силвия Павлова - управляващ партньор и съосновател на Wooden Spoon, и Свилен Рангелов - съосновател и изпълнителен директор на "Дронамикс". Модератор на разговора между експертите ще бъде Роселина Петкова – водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ и екологичното предаване „Made in Green” в единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria.

След дискусията организаторите са предвидили ексклузивен блиц разговор с Филип Захариев, който освен предприемач е и Head Chef в ресторанти със звезди "Мишлен" и създател на fine dining ресторанта без аналог у нас - ONÀ. Той готви с един от най-добрите и уважавани готвачи в света в най-бедния регион на ЕС – българското село Стакевци. Там му гостува chef Ана Рош, най-добър готвач в света за 2017 г. и главен готвач и собственик на Hiša Franko – ресторант с 2 звезди "Мишлен" и на 21-ва позиция в класацията 50 best restaurants in the world.

Малко по-късно ще бъдат обявени шестимата победители на тазгодишното издание на Founders Today, предшествани и от менторските сесии. Стартиращите компании победители ще спечелят реклама в каналите на Investor Media Group, един от тях ще получи участие в следващата акселераторска програма на The Founder Institute, а друг ще спечели coworking пространство за 2 месеца, осигурено от Betahaus Sofia.

Ето кои са и менторите в тазгодишното издание на конкурса, организиран от водещия икономически сайт Investor.bg: ИТ предприемачът, основал и развил няколко софтуерни компании, сред които са "Арексус", "Бианор" и FITЕ - Коста Йорданов, Иван Александров - основател и изпълнителен директор на онлайн ритейлъра за доставка на хранителни продукти и стоки за дома eBag, и съоснователят на първата компания от Групата на МФГ, "Изи Асет Мениджмънт" АД - Станимир Василев. Екипът от ментори включва още управляващия съдружник в xplora.bg – Георги Малчев, главния изпълнителен директор и съосновател на Paynetics – Валери Вълчев, и главния изпълнителен директор и основател на Icanpreneur – Веско Колев.

Всички, които желаят да присъстват на финалния етап на Founders Today на 28 септември, в "Интер Експо Център", могат да го направят като запазят своето място напълно безплатно и се регистрират в страницата на събитието - Investor Media PRO.

Генерални партньори на Founders Today са УниКредит Булбанк и MFG.

Основни партньори са Българската банка за развитие и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Събитието се организира с подкрепата на Българска фондова борса, Concord Asset Management, Devin Изворна, Inter Expo Center, Винарна Ловико Сухиндол, Mascaret и J Point +.

Институционални партньори са Българската стартъп асоциация (BESCO), Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска финтех асоциация, The Founder Institute, Entrepreneurs Night Out, 9Academy, Френско-българската търговска и индустриална камара, CEED Bulgaria, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Betahaus Sofia. 

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Bloomberg Businessweek Bg, сп. BusinessGlobal, HiComm и The Recursive.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 21.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Стартъпи виж още

Коментари

Финанси виж още