IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция подкрепи провеждането на среща между президентите на Русия и Украйна

Усилията на Турцияна на външнополитическата сцена са получили всеобщо одобрение в чужбина, смята турският държавен глава Реджеп Ердоган

20:51 | 26.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Турция се обявява за организирането на среща между президентите на Русия и на Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски и за възможно най-бързо прекратяване на войната. Това заяви в понеделник държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган след заседание на турското правителство, цитиран от Анадолската агенция, пише БТА.

Той заяви, че Анкара се придържа към независим външнополитически курс, основан на приоритетите на самата Турция. Според него усилията на страната на външнополитическата сцена, включително ролята ѝ на посредник, са получили всеобщо одобрение в чужбина.

Ердоган каза, че Турция продължава диалога както с Русия, така и с Украйна, като е постигнала значителни успехи в дипломатическата област. Това е проличало в споразумението за „зърнения коридор“ и в договореностите за размяна на военнопленници, каза турският лидер.

Ердоган съобщи, че по зърнения коридор до днес са изнесени над 5 млн. тона селскостопанска продукция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 26.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Войната в Украйна виж още

Коментари

Финанси виж още