IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ очакват неизбежен удар по Израел от Иран или подкрепяни от него милиции

В ранните часове на деня Русия атакува Киев с балистични ракети "Кинжал"

11:10 | 11.04.24 г. 1

САЩ считат, че ракетен удар по Израел от страна на иранските проксита е неизбежен. Според САЩ и техните съюзници предстоят мащабни ракетни удари или удари с дронове от страна на Иран или подкрепяни от Иран военни организации и паравоенни милиции. Това би означавало значително разширяване на конфликта в Близкия изток, твърдят запознати с информацията.

Потенциалното нападение, при което вероятно ще бъдат използвани високоточни ракети, може да се осъществи през следващите дни, съобщават анонимни източници. Според тях въпросът е по-скоро кога, а не дали, основавайки се на оценките на американското и израелското разузнаване.

Европейските компании вече започнаха да реагират на новината, като Lufthansa, например, спря всичките си полети до Техеран.

В ранните часове на деня Русия атакува Киев с балистични ракети "Кинжал".

Атакуван е бил и западният регион на Украйна, който граничи с Полша. При нападението е бил повреден обект от критичната инфрастуктура в Киевска област, съобщава офисът на регионалния военен губернатор, без да уточнява какво точно е било поразено. Полша също вдигна своите изтребители, което е стандартна реакция, когато Украйна е подложена на мащабна руска атака в граничните райони.

В последните месеци Русия провежда ракетни атаки срещу Украйна. Целите са енергийни съоръжения и пристанищна инфраструктура. Очевидната цел е да се отслаби икономиката на страната. Русия се стреми да се възползва от уязвимата отбрана на страната и недостига на амуниции заради забавянето в американските оръжейни доставки. Отделно от това, вторият по големина източен град, Харков, също е бил ударен, най-малко 10 пъти тази сутрин. В резултат е имало прекъсване в електрозахранването.

Вижте цялата емисия във видеото.

Всички емисии от рубриката Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 11.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
0pk
преди 1 месец
Даже пишейки за Изсраел, пак автоматично минавате на Русия. Точно като във вица за Иванчо и краставицата която съдържала 90% вода. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още