IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел е готов за преговори само ако "Хамас" отговори на неговото предложение

Израелското правителство очаква отговор от подкрепяната от Иран групировка

11:39 | 01.05.24 г.

Израел ще обмисли възможността да се присъедини към преговорите за прекратяване на огъня с "Хамас", само когато войнстващата групировка отговори на последното предложение с международно посредничество за временно примирие и освобождаване на заложници, съобщи държавната телевизия Kan News.

Позовавайки се на анонимен политически представител, държавната телевизия заяви, че израелското правителство очаква отговор от подкрепяната от Иран групировка днес. Според информацията в рамките на последните условия за спиране на военните действия, израелските сили са се съгласили да се изтеглят от някои части на Газа.

По данни на ръководеното от "Хамас" министерство на здравеопазването от началото на израелската въздушна и сухопътна атака срещу ивицата Газа са загинали над 34 хил. палестинци, а много други се борят за храна и здравни грижи. "Хамас" освободи около 105 заложници по време на прекратяването на огъня през ноември и не е известно колко от останалите са все още живи.

От своя страна, Сенатът на САЩ прие забрана за внос на руски уран и я изпрати на президента Джо Байдън. Белия дом заяви, че подкрепя усилията за блокиране на доставките на гориво за реактори от Кремъл.

Всички новини от емисията гледайте във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 02.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още