IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна разпределението на свободни количества газ по "Набуко"

Интересът е висок и това означава, че необходимост от Южен газов коридор има, смятат от Nabucco Gas Pipeline

14:38 | 16.05.13 г. 1
Започна разпределението на свободни количества газ по "Набуко"

Интересът на търговците на газ към свободния капацитет на тръбопровода „Набуко Запад” надхвърли очакванията, съобщават от консорциума, който ще отговаря за управлението газопровода.

Преди седмица започна регистрационната фаза на процеса „Отворен сезон“, на който участват търговци, непряко свързани с проекта и консорциума „Шах Дениз“.

„Високият интерес ясно демонстрира необходимостта от стартирането на Южния европейски газов коридор, с който да свържем европейските пазари с източниците на каспийски газ“, е коментарът на Райнхард Мичек, главен изпълнителен директор на Nabucco Gas Pipeline International.

Припомняме ви, че преди месеци директорът на българската „Булгаргаз“ Димитър Гогов също заяви интереса си към свободните количества газ от находището „Шах Дениз“. Компанията ще участва в търга за разпределението на тези количества, като така ще се подготвим за експанзия на пазарите в региона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
IQ146
преди 10 години
Какво мислят ПРЕДАТЕЛИТЕ НА България Станишев и Сидеров за НАБУКО???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още