IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на иракския динар шеметно се покачва на търговете в eBay

11:26 | 15.04.03 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на иракския динар шеметно се покачва на търговете в eBay
Въпреки че стойността на иракския динар значително загуби стойността си след падането на режима на Саддам Хюсеин, курсът на динара на американския сайт за on-line търговия значително се покачва и някои купюри от иракската валута се търгуват дори по-скъпо от американския долар.

В сайта eBay могат да се намерят редица иракски динари, между които фигурират няколко банкноти от 10 динара са в добро състояние, които се продават на начална цена от 10 - 15 долара. Банкнота от 25 динара, но в по-лошо състояние също се предлага за 10 долара. В момента реално 1 долар се разменя за между 3 500 и 4000 динара, което е двойно повече от август миналата година.

Преди 13 г. преди инвазията на войските на Саддам в Кувейт и последвалото ембарго наложено от ООН, динарът струваше 3,20 долара.

"Днес след като Саддам Хюсеин е свален от поста си и никога няма да се появи отново на иракската валута банкнотите с неговия облик вече имат истинска нумизматична стойност, която с течение на времето ще става все по-голяма ", казва притежател на банкнота от 10 000 динара, предложена на търг за 60 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още