IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

59% ръст на годишната печалба на Ryanair

09:47 | 03.06.03 г.
Автор - снимка
Създател
59% ръст на годишната печалба на Ryanair
Ryanair, ирландската самолетна компания предлагаща ниски цени на билетите, обяви ръст на нетната годишна печалба с 59% до 239,4 млн. евро, надминавайки очакванията на анализаторите.

Прогнозите бяха за чиста печалба около 235 млн. евро.

Процентът на заетите самолетни места за периода се е покачил до 85% , срещу 81% за предходната година.

От Ryanair обаче предупредиха, че оборотът от заетостта на местата през тази година ще намалее с "10% или повече" заради по-силното евро в сравнение с долара и лирата.

Ryanair обяви, че е превозила 15,7 млн. пътници за финансовата година приключила на 31 март, а очакванията са до края на годината тази цифра да се увеличи до 24 млн. Това лято компанията ще обслужва 125 дестинации в Западна Европа.

От самолетния превозвач уточниха, че новозакупеният в началото на годината филиал Buzz (за 20,1 млн. евро от холандския превозвач KLM) е излязъл на печалба. За сравнение преди закупуването Buzz е губил по около 1 млн. лири на седмица.

Средната продажна цена на самолетните билети на компанията е намалена с 6% до 47 евро, а общият годишен оборот на Ryanair е нараснал с 35% до 843 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още