IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

40% от американците свалят музика от работното място

17:51 | 04.03.04 г.
Автор - снимка
Създател
40% от американците свалят музика от работното място
Въпреки мерките, взети от музикалните компании през последните няколко месеца, интернет потребителите продължават да свалят музика от служебния си компютър, показва изследване на Blue Coat Systems, специализирана американска компания в областта на системите за сигурност в мрежата.

Общо 42% от анкетираните американци признават, че използват софтуер за обмяна на файлове като Kazaa, а 39,6% уточняват, че правят това от работното място.

Над 70% от любителите на сваляне на музика обясняват, че отделят на тази дейност повече от 16 минути на ден, а на близо 16% това им отнема повече от час.

Близо две трети от анкетираните признават, че не се притесняват за работодателите си, които може да пострадат от мощната организация RIAA (Recording Industry Association of America), обединяваща основните звукозаписни компании.

През януари и февруари RIAA започна съдебно преследвания срещу 1000 интернет потребители, свалящи музикални файлове, обвинявайки ги в нарушаване на авторските права.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още