IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fed остави лихвените проценти непроменени

10:56 | 17.03.04 г.
Автор - снимка
Създател
Fed остави лихвените проценти непроменени
Американският федерален резерв (Fed) реши за пореден път да остави непроменени основните лихвени проценти по време на вчерашното събрание на Комитета за операции на открития пазар.

Така лихвените нива остават на най-ниското ниво от 1958 г., тоест лихвата по федералните фондове остава 1%, или на непроменено ниво спрямо последното й намаление през юни 2003 г.

Статуквото, което Fed реши да запази, се дължи основно на слабото създаване на нови работни места в САЩ, което тежи върху американската икономика.

Освен това на вчерашното събрание стана ясно, че Американският федерален резерв не бърза да вдигне отново лихвените проценти, което сочи, че Fed се стреми към умерена политика въпреки възстановяването на американската икономика.

Впрочем Алън Грийнспам, президент на Fed, подчерта факта, че лихвените нива не могат да останат ниски за безкрайно дълго време, но повечето икономисти са на мнение, че промяна не може да се очаква в близко бъдеще.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още