IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетният сезон се открива с резултатите на Аlcoa

15:29 | 06.04.04 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетният сезон се открива с резултатите на Аlcoa
След вчерашния успешен ден за повечето индекси днес фючърсите сочат към негативно отваряне на световните фондови пазари.

Европейските индекси вече се коригираха леко надолу, като германският DAX 30 се търгува с близо 0.5% по-ниско отколкото в понеделник. С толкова се понижи и френският CAC 40, след като вчера достигна нов годишен връх при 3 794.20 пункта.

Позитивните очаквания на инвеститорите за силно първо тримесечие явно започват да се заменят от все по-нарастващите притеснения на инвеститорите за преждевременно увеличение на лихвите.

Допълнително напрежение ще се внесе и от стартиращия отчетен сезон, когато освен достигане и надхвърляне на заложените прогнози, не само за печалбите но и за приходите, инвеститорите ще очакват да чуят и оптимистични изгледи за следващото тримесечие.

Всяко разминаване с обявените прогнози или разочароващи предвиждания за следващото тримесечие ще бъдат жестоко наказвани. Притесненията се засилват и от това, че второто тримесечие не е сред традиционно най-силните за компаниите.

При някои корпорации със заложени високи очаквания за растеж можем и да станем свидетели на алогично на пръв поглед поведение, когато ще има спад в цената на акциите, дори и при изнасяне на по-добри от очакваните резултати.

Отчетният сезон ще бъде открит тази седмица с изнасянето на първите резултати на компанията Аlcoa днес след затварянето на пазара.

Алуминиевият гигант е компонент от индекса Dow Jones, а очакванията са резултатите да са повече от добри.

Това, което ще е по-важно обаче, е какво ще бъде изявлението на компанията за следващото тримесечие и по-специално как инвеститорите ще възприемат евентуалните добри новини.

Реакцията на изнесените резултати ще бъде индикатор доколко настоящите цени на компаниите отговарят на положителните очаквания. Данните ще ориентират и какви движения можем да очакваме при останалите компании, ако са налице по-добри резултати.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още