IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глоба от 175 долара за носене на дънки с ниска талия в Луизиана

17:21 | 12.05.04 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 175 долара за носене на дънки с ниска талия в Луизиана
Скоро няма да можеш да се разхождаш в такъв вид в Луизиана

В името на морала и благоприличието американският щат Луизиана се подготвя да забрани носенето на дънки със смъкната талия, които излагат на показ бельото и дори интимните части на носещите ги.

Проектозаконът вече е одобрен от юридическата комисия на Камарата на този южен щат, която смята да обяви за незаконно носенето на дрехи, "нарочно излагащи на показ долната част на кръста, задните части или части от гениталиите".

Според проектозакона нарушителите на тази забрана ще бъдат наказвани с 3 дни общественополезен труд и парична глоба, стигаща до 175 долара.

"В нашето общество се спазва една граница на приличие, която не трябва да се преминава и тази граница започва от кръста", коментира проектозакона местен демократ.

"Ние трябва да можем да определим какво е морално, какво е благоприлично и кое поведение е допустимо за нашата младеж", добавя демократът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още