IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 8% падат акциите на Intel след разочароващи прогнози за тримесечието

10:04 | 03.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
С 8% падат акциите на Intel след разочароващи прогнози за тримесечието
Intel занижи прогнозите си за настоящото тримесечие поради по-слабото търсене в компютърния отрасъл, стана ясно след проведената в четвъртък пресконференция на компанията.

От компанията обявиха, че приходите за настоящото трето тримесечие ще са в долния край на очакванията на анализаторите - между 8.3 и 8.6 млрд. долара. Досегашните прогнози от мениджмънта на компанията бяха за приходи между 8.6 и 9.2 млрд. долара.

По-нагоре бяха и средните прогнози на анализатори, които очакваха най-голямата чипкомпания да обяви приходи от 8.6 млрд. долара за тримесечието.

С това като че ли окончателно се слага край на надеждите на голяма част от инвеститорите за по-бързо възстановяване на компаниите във високотехнологичния сектор и това предупреждение може да се приеме като сигнал за серия от такива, които евентуално могат да последват.

След направената прогноза акциите на компанията загубиха почти 8% на извънборсовия пазар до ниво от 20 долара за брой, след като затвориха редовната борсова сесия на ниво от 21.63 долара за акция.

Разочароващите данни от Intel могат и да поставят на изпитание технологичния Nasdaq и да дадат начало на значителен спад, след като през изминалата година той добави цели 50% към стойността си, а до този момент от началото на годината е загубил 6 на сто.

По-нататъшни негативни макроикономически данни, които да потвърдят забавянето на темпа на растеж на най-голямата световна икономика, както и последващи негативни резултати от други големи технологични компании могат и да доведат до значителен спад при щатските индекси през следващите месеци.

В тази насока инвеститорите с интерес очакват излизащите днес данни за заетостта през август, които ще дадат повече яснота за възстановяването на икономиката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още