IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телекомът Qwest завиши офертата си за MCI до 8.5 млрд. долара

15:32 | 17.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
Телекомът Qwest завиши офертата си за MCI до 8.5 млрд. долара
Щатската телекомуникационна компания Qwest увеличи офертата си за поглъщане на MCI Inc до почти 8.5 млрд. долара в усилията си да попречи на одобрената от борда на директорите на компанията сделка за поглъщане от Verizon.

От Qwest завишиха офертата си до 8.45 млрд. долара, като контраофертата цели да попречи на най-големият американски телекомуникационен оператор Verizon Communications да закупи скандалния MCI Communications (бившият WorldCom).

Бордовете на директорите на Verizon и MCI съобщиха на 14 февруари, че евентуалната сделка е одобрена от бордовете на директорите на двете компании. Офертата на Verizon оценява MCI на 20,75 долара за акция, или 6,746 млрд. долара.

В тази сума се включва допълнителен дивидент от 4,50 долара за акция (1,463 млрд. общо), който ще изплати MCI на акционерите си, както и уговорката, че Verizon ще поеме и дълговете на MCI, възлизащи на 4 млрд. долара.

Предложената от Qwest цена е с близо 1.7 млрд. над договорената между Verizon и MCI цена, като предложението е в сила до 28 март.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още