IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philip Morris ще произвежда цигари в Китай

14:38 | 22.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Philip Morris ще произвежда цигари в Китай
Американците и европейците вече пушат все по-малко, но за сметка на това китайците очевидно са пристрастени към тютюна, което пък се оказва печелившо за гиганта Philip Morris. Той според Wall Street journal е на път да започне производството на цигари в страната.

Решението е взето поради големия размер на митническите такси при внос в страната, които трябва да плаща компанията. А пушещите китайци са наистина много.

Air France например има все по-големи проблеми с налагането на забрани за пушене в полетите си от страната, в която общият брой на пушачите е 320 милиона и продължава да се увеличава. В Китай 60% от мъжете пушат, докато в САЩ делът е 22 на сто.

Друга характерна тенденция за страната е, че хората все повече предпочитат чуждите марки цигари, отколкото тези на местните производители, което в случая се оказва благоприятно за Philip Morris.

Любопитен е фактът, че китайците не се притесняват да отделят средно по 11% от бюджета на домакинство за цигари и то понякога за сметка на стоки от първа необходимост.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още