IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство на Германия със спад от 0.8% през март

13:53 | 09.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Индустриалното производство на Германия  със спад от 0.8% през март
Индустриалното производство на най-голямата европейска икономика – немската, се е понижило с 0.8% през март, след като отбеляза спад от цели 2.1% през предходния месец.

На годишна база показателят също отбеляза понижение - с 0.8%, на фона на ръста му от 1.7% през февруари.

Спад регистрира индустриалното производство и на друга голяма европейска икономика – британската. Там индексът се понижи с 1.2% на месечна база и с 1.9% на годишна. Понижението бе значително по-голямо от това през предходния месец – 0.5% на месечна база и 0.3% на годишна.

На отрицателна територия се търгуваха европейските индекси след изнасянето на важните данни, като немският DAX 30 и британският FTSE 100 се понижиха с по 0.5%, съответно до нива от 4 290 и 4 895 пункта.

Еврото, което рано днес моментно се понижи под 1.2800 долара за едно евро, възстанови част от загубеното и към момента се разменя за около 1.2835 долара.

Британският паунд продължава спада си от последните дни спрямо долара, като към момента се разменя за 1.8835 долара. По-нататъшно въздействие върху движението на паунда ще окаже решението на Английската централна банка относно монетарната политика, което ще се вземе малко по-късно днес.
Широките очаквания на анализаторите са, че АЦБ ще запази равнището на лихвите непроменено на ниво от 4.75 процента на годишна база.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още