IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infineon удвоява загубата си за изминалото тримесечие

11:32 | 26.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Infineon удвоява загубата си за изминалото тримесечие
Най-големият европейски чиппроизводител – немската компания Infineon, отчете по-голяма от очакванията загуба за изминалото фискално тримесечие на годишна база, но изрази надежда, че следващото фискално тримесечие ще е значително по-добро.

От компанията отчетоха удвояване на оперативната загуба до 234 млн. евро, което се оказа значително над средните очаквания на анализаторите за загуба в размер на около 200 млн. евро за тримесечието.

За по-голямата от очакванията загуба е допринесъл продължаващият спад в цените на чипове за оперативна памет, които произвежда компанията.

От ръководството на компанията изразиха надежда за стабилизиране на цените на чиповете през следващото тримесечие, което ще доведе до по-добри резултати.

За изминалите три месеца продажбите на компанията са възлезли на 1,6 млрд. евро, което се оказа над средните очаквания на анализаторите, като продажбите са били стимулирани от слабостта на еврото спрямо долара.

След резултатите акциите на Infineon се търгуваха без изменение спрямо вчерашните си нива от 8.24 евро за брой.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още