IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi Motors дава под съд бившите си шефове

11:36 | 29.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Mitsubishi Motors дава под съд бившите си шефове
Настоящото управление на японския автомобилостроител Mitsubishi Motors (MMC), въвлечен в серия от скандали с умишлено прикривани дефекти в произведените коли, обяви, че завежда дело срещу бившите ръководители на компанията, отговорни по случая.

Подсъдими са седем бивши висши служители на MMC, сред които бившият изпълнителен директор Хироказу Накамура и двама негови заместници.

Подчертавайки „огромните загуби“, които са причинени на компанията, от Mitsubishi Motors са предявили иск за 1,1 млрд. йени (8 млн. евро).

„Беше тежко решение да се започне дело срещу хора, които в миналото са допринасяли за развитието на групата. Все пак счетохме, че е важно случаят да се уреди по законоосъобразен и прозрачен начин“, се казва в изявление на MMC.

Mitsubishi Motors действително претърпя значителни загуби заради разразилия се скандал, свързан с дефектите в автомобилите на компанията, за които не е било съобщено официално. Компанията тайно е извършвала поправки по някои автомобили, но не е проверявала дали и на колко коли е необходимо изтегляне от пазара. Бездействието на Mitsubishi дори е станало причина за смъртен случай.

Заплетен в тази поредица от катастрофални за репутацията си информации, четвъртият по големина японски автомобилостроител обяви през май загуба от 474,8 млрд. йени (3,53 млрд. евро) за фискалната 2004-2005 г., което е над два пъти повече от отрицателния резултат за предходната година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още