IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart отчете рекордна печалба от $2,4 млрд. за третото тримесечие

От там отчетоха ръст в печалбата си от 3.8% до 2.4 млрд. долара, или 57 цента на акция в сравнение с рализираната през същотото тримесечие на миналата година печалба от 2.3 млрд. долара, или 54 цента на акция

14:35 | 14.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
Wal-Mart отчете рекордна печалба от $2,4 млрд. за третото тримесечие

Най-голямата световна търговска верига – щатската Wal-Mart, отчете рекордна в историята си печалба за изминалото трето тримесечие, подпомогната от ръста от 10% в продажбите си.

Отчетеният ръст в печалбата е от 3.8% до 2.4 млрд. долара, или 57 цента на акция, в сравнение с реализираната за същото тримесечие на миналата година печалба от 2.3 млрд. долара, или 54 цента на акция. Резултатът напълно отговори на средните очаквания на анализаторите.

Продажбите на компанията са се повишили с 10.1% на годишна база до 75.4 млрд. долара. Те обаче се оказаха леко под средните очаквания на анализаторите за продажби в размер на 76.35 млрд. долара.

За следващото тримесечие от ръководството на компанията прогнозирах печалба между 82 и 86 цента на акция, а за годината между 2.64 и 2.68 долара на акция.

За сравнение, средните очаквания на анализаторите са за печалба от 84 цента на акция за настоящото четвърто за компанията тримесечие и за 2.64 долара на акция за годината.

От началото на годината акциите на търговската верига са се понижили със 7% поради очакванията за забавяне на ръста на продажбите и по-високите енергийни цени, които увеличават разходите на компанията. Срещу търговската верига се водят и няколко дела от бивши нейни служители.

За сравнение, акциите на конкурента й Target са се повишили с 12% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още