IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sharp и Canon инвестират в увеличаване на производството

Sharp ще инвестира 15 млрд. йени (130 млн. долара) за да увеличи с 18% производствения капацитет на екрани с течни кристали

17:12 | 06.01.06 г.
Sharp и Canon инвестират в увеличаване на производството
Sharp и Canon обявиха плановете си за увеличаване производството на най-успешните си продукти. Sharp ще инвестира 15 млрд. йени (130 млн. долара) за да увеличи с 18% производствения капацитет на екрани с течни кристали, докато Canon предвижда да построи завод за 14 млрд. йени в южната част на Япония за производство на части (обективи) за професионални цифрови фотоапарати.

"Инвестицията е нашият основен приоритет. В момента не е време за икономии ", заявява президентът на Sharp Kaтсушио Машида.

Той очаква за фискалната година, започваща през април, удвояване на световния пазар на LCD телевизори до 36 млн. броя, благодарение на търсенето на основните пазари – САЩ, Европа и Япония.

Според него Sharp ще продаде 6 млн. броя екрана, или понижение на пазарния дял до 17% спрямо близо 20% за фискалната 2005/06 г. при общ пазар от 20 млн. броя.

От своя страна най-големият производител на цифрови апарати си е поставил за цел до май 2007 г. в новите производствени центрове да бъдат наети 600 човека, а произвежданите елементи да се увеличат от 1,6 млн. на 4 млн. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още