IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобиха Pepsi с 400 долара заради презерватив в бутилка

Производителят на безалкохолни напитки ще трябва да заплати 20 000 рупии /445 долара/ на индиец, който открил презерватив в запечатана бутилка

14:21 | 27.04.06 г.
Глобиха Pepsi с 400 долара заради презерватив в бутилка
Производителят на безалкохолни напитки Pepsi ще трябва да заплати 20 000 рупии /445 долара/ на индиец, който открил презерватив в запечатана бутилка, съобщи ВВС.

Компанията, която освен това ще заплати и 100 000 рупии /2225 долара/ на Фонда за юридическа защита на потребителите, обяви, че ще обжалва решението.

От Pepsi отрекоха да са проявили небрежност и предположиха, че става въпрос за бутилка с фалшифицирана напитка.

Представител на компанията заяви пред съда, че шишетата най-вероятно са съдържали напитка, нелегално маркетирана с името на световноизвестния производител.

Ищецът – Судеш Шарма, обяснил, че купил две бутилки Pepsi от магазин в столицата през 2003 година. След като консумирал съдържанието на едната, той получил жестоко главоболие и безсъние и трябвало да потърси лекарска помощ.

По думите му, той открил мръсотия в едното от шишетата и когато погледнал в другото, което било все още неотворено, видял презерватив.

Съдът отсякъл, че случаят е „рядък“ и има сериозен ефект върху общественото здраве. От Pepsico India пък заявиха, че присъдата е „погрешна“ и ще вземат всички мерки за оспорването й.

Пазарът на безалкохолни напитки в Индия е на стойност милиарди долари. Coca-Cola и Pepsi държат повече от 90% от сектора в страната и общо продават над 500 милиона бутилки всяка година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още