IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pernod пуска емисия права за 1 млрд. евро

Ходът е част от стратегия за набиране на капитал, която има за цел да намали нетния дълг на компанията, надхвърлящ 12 млрд. евро

16:15 | 15.04.09 г.
Pernod пуска емисия права за 1 млрд. евро

Френският производител на вино и алкохолни напитки Pernod Ricard пусна емисия права на стойност 1,04 млрд. евро. Ходът е част от стратегия за набиране на капитал, която има за цел да намали нетния дълг на компанията, надхвърлящ 12 млрд. евро.

Междувременно главният изпълнителен директор на компанията Пиер Принге съобщи, че търговията през първото тримесечие на 2009 не е отчела нарастване.

Pernod, която планира продажбата на марката бърбън Wild Turkey, е втората по големина компания за алкохолни напитки в света след Diageo.

Принге казва, че групата се възползва от „прозореца възможност“, който предлагат леко подобрените пазарни условия, за емисията си.

Акционерите ще могат да купят три нови акции за всеки 17 притежавани на цена от 26,70 евро за брой, което е с 36% по-малко от цената на затваряне на 14 април.

„Това е по-голяма намаление от очакванията ми“, коментира пред BBC Франсис Претр, анализатор в инвестиционния посредник CM-CIC Securities.

Миналата седмица Pernod обяви, че ще продаде Wild Turkey на италианската Campari за 575 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още