IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adecco придобива конкурентна HR компания в САЩ за 1,3 млрд. долара

Швейцарската компания очаква сделката да засили позициите й на пазара на подбор на професионалисти в Северна Америка и Великобритания

11:48 | 20.10.09 г.
Adecco придобива конкурентна HR компания в САЩ за 1,3 млрд. долара

Швейцарската Adecco, най-голямата компания в света за подбор на служители, обяви днес, че ще придобие щатския си конкурент MPS Group Inc за 1,3 млрд. долара в кеш.

Adecco ще плати 13,80 долара за акция на MPS, което е премия от 24% спрямо цената на затваряне на книжата на базираната във Флорида компания в понеделник, съобщава Ройтерс.

От швейцарската компания съобщиха още, че ще издадат емисия от конвертируеми облигации за 900 млн. швейцарски франка (888 млн. долара).

Компанията смята, че сделката ще засили позициите й на пазара на подбор на професионалисти в Северна Америка и Великобритания. Пазарните условия са се подобрили през третото тримесечие и се развиват съгласно очакванията на компанията, коментират още от Adecco.

От MPS посочват в отделно свое изявление, че бордът на компанията е одобрил сделката единодушно. MPS Group отчете приходи от 1,5 млрд. евро през 2008 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още