IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10% спад при акциите на Washington Mutual след занижени годишни прогнози

13:09 | 29.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
10% спад при акциите на Washington Mutual  след занижени годишни прогнози
Финансовата компания Washington Mutual изненадващо занижи вчера прогнозите си за печалбата за настоящата година, като обяви, че очаква от 3 до 3.60 долара печалба на акция.

Това е значително под средните очаквания на анализаторите за печалба за годината в размер на 4.24 долара и под спечелените през изминалата година 4.21 долара на брой.

Основната причина за по-слабите очаквани резултати от компанията може да се търси в намаляването на приходите и печалбата на компанията от ипотечните операции, които се очаква да станат факт при евентуално повишение на лихвите до края на годината.

След като завърши регулярната борсова сесия на цена от 41.31 долара за акция, книжата на Washington Mutual се понижиха с близо 10% на извънборсовия пазар.

Друга компания, която ще бъде в центъра на вниманието днес, това е производителят на джобни компютри Research In Motion.

Компанията ще изнесе своите резултати след затварянето на пазара днес, като средните очаквания са за 32 цента печалба на акция при реализирана загуба от 1 цент за същото тримесечие на миналата година.

Анализаторите очакват компанията да отчете ръст в приходите си от 153% до 264 млн. долара.

С особено голям интерес анализаторите ще следят прогнозите на компанията за приходите и печалбата й за следващото тримесечие, както и направените нови поръчки на основния й продукт - джобното устройство BlackBerry.

В очакване на резултатите, книжата на компанията регистрираха минимално повишение вчера с близо 0.5% до ниво от 61 долара за брой, като през деня постигнаха и най-високата си стойност за последните близо 4 години до ниво от 62.53 долара.

Поради този факт инвеститорите ще са изключително чувствителни към всяка нотка на негативно настроение относно бъдещите приходи и печалба.

В случай, че компанията разочарова по някакъв начин с текущите си резултати или с очакванията си за бъдещето, е възможно акциите й да бъдат подложени на масирани продажби, които да доведат до значителен спад в цената им.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още