IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Едва 15% е очакваният среден ръст в печалбата на щатските компании

11:13 | 30.08.04 г.
Автор - снимка
Създател
Едва 15% е очакваният среден ръст в печалбата на щатските компании
След изтичането на първите два месеца от текущото трето тримесечие стана ясно, че компаниите в САЩ започват да забавят темповите на растеж на печалбите си. Средните очаквания на анализаторите са средно печалбата на компаниите от S&P 500 да нарасне с 14.9%, в сравнение с ръст от 21.3%, регистриран през същото тримесечие на изминалата година.

Значително са нараснали и негативните предупреждения, отправяни от компаниите. Към момента съотношението негативни към позитивни очаквания е 1.7, или значително над това от 0.8 през второто тримесечие и над регистрираното през първото тримесечие съотношение от 1.5.

Междувременно през настоящата седмица едва ли ще станем свидетели на значителни движения на щатските пазари, тъй като инвеститорите с интерес очакват данните за заетостта за август в САЩ, които ще бъдат изнесени този петък.

Текущата седмица е последната за лятото и е традиционно сред най-слабите периоди на годината. Доказателството за това дойде в петък, когато бе регистриран и най-ниският дневен изтъргуван обем през настоящата година.

Средните очаквания на анализаторите са през август да са разкрити 139 000 нови работни места, или значително над изнесените разочароващи данни за заетостта през юли, когато бяха отчетени едва 32 000 нови работни места.

Очакванията на анализаторите относно равнището на безработицата са тя да се запази без промяна на ниво от 5.5%.

Други данни, които биха оказали някакво влияние върху щатските пазари, са тези за продажбите на автомобили през август, които ще бъдат изнесени в сряда от най-големите световни производители – Ford и General Motors, както и данните за продажбите на търговските вериги, които ще бъдат обявени в четвъртък.

Изминалата седмица щатските индекси завършиха на положителна територия, като Dow Jones се повиши с 0.8% до 10 195.01 пункта, а технологичният Nasdaq добави към стойността си 1.3% до 1 862 пункта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още