IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Конфликтът в Близкия Изток ще прикове вниманието на пазарите

12:55 | 19.11.12 г.
Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Новините

Пазарите ще следят внимателно ескалиращия конфликт в Ивицата Газа и най-вече дали израелското правителство ще предприеме сухопътна атака срещу режима на Хамас. Напрежението в Близкия изток очаквам най-вече да рефлектира върху цените на петролните фючърси.

През седмицата ще научим данни от икономическия календар, които вероятно ще събудят волатилността на валутните пазари. Най-съществените от тях започват във вторник с мнението на централната банка на Япония. По-късно ще научим производствената инфлация в Германия, а в 18:00 ще се проведе среща на финансовите министри от еврозоната с тема Гърция.

В сряда най-съществената очаквана информация ще бъде от заседанието на централната банка на Великобритания.

Т.нар. „черен петък“ предвещава висока волатилност с обявяването на брутния вътрешен продукт на Германия в 09:00. Кросовете с канадския долар ще реагират в 15:30 на индекса на потребителските цени, тъй като канадстата централна банка съобразява лихвената си политика най-вече с този индикатор, преследвайки целевия си диапазон на инфлация от 1-3%.

Технически анализ

EURUSD

Миналата седмица приключи положително за европейската валута, формирайки формацията от японски свещи “Harami”. Тя би могла да даеде начало на следващия положителен импулс на котировките към последния достигнат връх при съпротивата 1,3171.

В дългосрочен план предполагам, че се развива нов възходящ тренд към вече забравените 1,4500. Критично ниво за този сценарий е подкрепата 1,2440. Ако тя не издържи, мечките вероятно ще превземат дъното от 24.07.2012 и ще атакуват 1,1000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още