IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Внимание заслужават заседанията на централните банки на Великобритания и еврозоната в четвъртък

09:34 | 08.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Новините

Икономическият календар за тази седмица е относително беден. Сред по-съществените моменти от него е индексът на производствените цени в еврозоната, който бе публикуван вчера и който показа дефлация от 0,2 на сто през декември

В сряда и четвъртък ще бъдат обявени данни за китайската икономика, която става обект на наблюдение от все по-широк кръг инвеститори и спекуланти и съответно новините за нея имат все по-голямо отражение на пазарите. Индикаторите, който най-много ще следят пазарите, са потребителската инфлация и новите заеми в китайска валута.

По-късно в четвъртък, ще заседават централните банки на Великобритания (14:00) и на еврозоната (14:45).

В петък 11:30 ще излязат данни за индустриалното и промишленото производство във Великобритания, което се очаква да отбележи увеличение.   

Технически анализ

EURUSD

На 19.12 европейската валута достигна нова най-висока си стойност от април 2012 г., тествайки съпротивата 1,3280. Този силно положителен сентимент към еврото поставя на дневен ред спекулациите за формиране на нов дългосрочен възходящ тренд от 24.07.2012 г.

Техническият аргумент в полза на този сценарий са последователните пробиви на низходящите трендлинии на поевтиняването на еврото съответно от 05.2011 и от 08.2011. Като алтернативен сценарий разглеждам поскъпването на еврото за временна корекция към 50 или 61.8% Фибоначи.

Аргумент от техническия анализ е липсата на дивергенция между графиките на котировките и на индикатора RSI при формирането на дъното от 07.2012.

Текущият тренд на седмичната графика е възходящ и докато е в сила ще очаквам атака на 1,3481. Ако еврото отново стане обект на разпродажби и котировките излязат от тренда, ще се ориентирам отново към късите позиции с таргети 1,2660 и 1,2440.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още