IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представянето на долара днес ще зависи изцяло от данните от САЩ

Представянето на британската лира във вторник ще зависи предимно от новината за прогнозния БВП на Великобритания

11:26 | 27.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Представянето на долара днес ще зависи изцяло от данните от САЩ

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР – Димитър Шуйцов

От началото на новата седмица щатският долар регистрира минимални загуби спрямо кошница от 6 основни валути. Това се случва след рязкото поскъпване на зелените пари от изминалата седмица, когато председателят на Европейската централна банка Марио Драги потвърди възможността за наливане на допълнителни стимули в еврозоната, потопявайки рязко еврото. Фокусът на инвеститорите през днешния ден ще бъде насочен към Великобритания и САЩ, където ще бъдат публикувани важни макроикономически новини.

Представянето на британската лира във вторник ще зависи предимно от новината за прогнозния БВП на Великобритания за 3-тото тримесечие на годината. Прогнозите са за спад с 0,2% спрямо предходния период и в случай, че тези очаквания се потвърдят, паундът ще бъде подложен на натиск. Данните за БВП на страната не са от водещите индикатори, които следи местната централна банка при вземането на решение каква политика да води, но са основен макроикономически показател за състоянието на икономиката и при по-сериозно разминаване на реално изнесените стойности от прогнозните, ще станем свидетели на по-сериозни движения за паунда.

Следващата доза макроикономически новини, които ще окажат влияние върху движението на пазарите днес, ще дойдат от САЩ. Очакванията са, че поръчките за трайни стоки за септември са останали без промяна спрямо предходния месец. Този доклад е ранен измерител на нивото на инфлацията отвъд Океана, а задържането му на нулеви и отрицателни стойности за 2-ри пореден месец сигнализира, че инфлацията в страната се забавя. Наслагването на подобни настроения сред пазарните участници, подкрепени с допълнителна доза по-слаби икономически данни, ще увеличи спекулациите, че Фед ще се забави с покачването на лихвите.  От друга страна, повишение при поръчките на трайни стоки и при потребителското доверие в САЩ, ще доведат до вълна оптимизъм на пазарите и ще подкрепят долара.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР – Стефан Продев

EUR/CAD

Трендът на 4–часовата графика за момента се запазва възходящ. Независимо от продължителността на корекцията, тя за момента не е успяла да наруши дългосрочната възходяща тенденция. От друга страна, всяко връщане на цената от настоящия момент до нива около низходящата контра-трендлиния ще бъдат добра възможност за краткосрочно разпродаване на евро срещу канадски долар.

Низходящият корективен тренд, ще бъде валиден, докато не видим пробив над 1.5169. Преди да бъде нарушена структурата на поевтиняването, търсим предимно къси позиции, въпреки възходящия тренд от по-висок порядък.

GBP/JPY

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още