IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трудната година на Владимир Путин

В Кремъл обаче гледат без емоции - страната не изпадна в международна изолация, а санкциите са шанс за диверсификация

17:07 | 01.01.16 г. 38
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин на срещата на Г-20 през 2013 година. Снимка: <em>Г-20</em></p>

Владимир Путин на срещата на Г-20 през 2013 година. Снимка: Г-20

Наситена с много събития и предизвикателства се оказа 2015 година за руския президент Владимир Путин, пише в свой анализ руската информационна агенция ТАСС. Той трябваше да управлява страната на фона на продължаващите санкции, намалението на цената на петрола и свиването на икономиката, политически противопоставяния и международния тероризъм.

От Кремъл обаче не са склонни да драматизират ситуацията и посочват, че въпреки трудностите страната всъщност има по-силни позиции от преди, отбелязва още агенцията.

Говорителят на президента Дмитрий Песков припомня 2000 година, когато времената са били наистина тежки - страната е била раздирана от действията на регионалните политици и олигарси, а цената на петрола е била само 20 копейки.

"Сега страната е обединена,единна териториално, политически, идеологически и духовно", казва Песков и допълва, че това дава възможност за борба с предизвикателствата. Такива наистина не липсват, но не е нужно да се поддаваме на емоциите, призовава още говорителят на Кремъл, който от 15 години е неотлъчно до Владимир Путин.

Той посочва пред ТАСС още, че Русия не е изпаднала в международна изолация, както са предвиждали анализатори заради кризата в Украйна и въведените санкции от Запада. Дори напротив - руският президент е имал множество посещения в чужбина, а на международните конференции, които е посетил, е бил един от най-търсените събеседници, а не персона нон-грата.

Москва също не е отбягвана от световните лидери - за честването на 70-годишнината от края на Втората световна война в страната са пристигнали канцлерът на Германия Ангела Меркел, чешкия президент Милош Земан, генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и много други. Световният елит е събрал и Икономическият форум в Санкт Петербург, посочват от Кремъл.

През последните месеци е имало и множество разговори между държавните глави на Русия и САЩ - двете държави, които могат да бъдат наречени опоненти за влияние на международната сцена.

Войната в Сирия

Москва и преди е играла важна дипломатическа роля в конфликта в Сирия, но през тази година вече преминава от думи към дела, отбелязва в своя анализ на 2015 година ТАСС. На 30 септември Путин даде ход на военните действия срещу Ислямска държава в Сирия.

"За разлика от коалицията, водена от Вашингтон, действията в Сирия са легитимни от гледната точна на международното право ", посочва още агенцията. Причината е, че Москва всъщност отговаря на апела на президента на Сирия Башар Асад за помощ при борбата с терористичната групировка.

Последна актуализация: 03:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 25 rate down comment 10
bgMan
преди 8 години
Това което не може да те убие само те прави по-силен.Долу хомосексуализ.*** и дискриминацията над НЕхомосексуалистите!gender theory и мултикултурализма са абсолютни фалшификации и измислици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 19
Атанасио
преди 8 години
50-60% от приходите във бюджета на Русия идват от въглеводородите и тъй като повечето пари отиват за въоръжение което прави Русия 1 в светът се наложи САЩ да свалят цената на петрола за да е фалираз и отделно САЩ внася около 45% от петрола а ЕС 80% тоес ниската цена спестява стотици милиарди ,и естествено може да има ''жертви'' фалит на шистовият газ което е добре защото е престъпление срещу човечеството - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1566597433618485Путин има докторат за енерг.ресурси на Земята и знае за какво става въпрос ,и не е ангел но спрямо престъпленията на САЩ - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1569004520044443
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 8 години
Да живее "Великанчо"!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 41 rate down comment 27
STRAHO
преди 8 години
Представителите на висшето разузнаване и органите на националната сигурност, включително командването на НАТО, предупреждаваха за това, че нивото на осведоменост на САЩ и техните възможности да събират информация за Русия са далече от желаемото, отчитайки значимостта на най-важните конфликти и заплахи, които представлява за американските интереси непредсказуемостта на Кремъл, се казва в пуликацията.И в бъдеще ще се разминаваме с Кремъл и руснаците по каквито и да било въпроси, но това, което не бива да допускаме, е разминаване, базирано на грешни представи и невярна информация, заяви той.Макфол, пише изданието, твърди, че преди 20 години е била допусната грешка, предизвикана от предположението, че Русия е слаба, клоняща към упадък държава.==Е !??? Изненадаааа! :)))) Ами не не е слаба нито в упадък. И още ще се изненадват американците. Смешното е че ние тука сме по осведомени от тях по отношение Русия но наШ мъШ сляпо рецетира каквот му спуснат от Вашингтон и става смешен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 37 rate down comment 30
STRAHO
преди 8 години
Чудехме се, защо наШ мъШ и КО, а след тях и армията им от платени от американците ***, говорят глупости за Русия! То било защото в САЩ били зле осведомени по отношение Русия. Та спуснали на нашите тролчета че Русия е бензиноколонка и те като я задъвкаха тази глупост та до забрава! ха ха ха====И в бъдеще ще се разминаваме с Кремъл и руснаците по каквито и да било въпроси, но това, което не бива да допускаме, е разминаване, базирано на грешни представи и невярна информация, заяви той.Макфол, пише изданието, твърди, че преди 20 години е била допусната грешка, предизвикана от предположението, че Русия е слаба, клоняща към упадък държава.Можем да спорим за това, явява ли се тя велика или средна държава. Но това е огромна държава, влизаща в числото на петте или 10-те основни икономики в света, водеща ядрена страна, а понастоящем отчитайки инвестициите, които Путин вкара във военната сфера тя се явява и една от най-големите военни държави в света."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 27
ing5rov
преди 8 години
Хаха...давайте пиндомекерета ! Наздраве !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 46 rate down comment 27
ing5rov
преди 8 години
Ами да е жив и здрав много години !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още