IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трудната година на Владимир Путин

В Кремъл обаче гледат без емоции - страната не изпадна в международна изолация, а санкциите са шанс за диверсификация

17:07 | 01.01.16 г. 38
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Владимир Путин на срещата на Г-20 през 2013 година. Снимка: <em>Г-20</em></p>

Владимир Путин на срещата на Г-20 през 2013 година. Снимка: Г-20

Наситена с много събития и предизвикателства се оказа 2015 година за руския президент Владимир Путин, пише в свой анализ руската информационна агенция ТАСС. Той трябваше да управлява страната на фона на продължаващите санкции, намалението на цената на петрола и свиването на икономиката, политически противопоставяния и международния тероризъм.

От Кремъл обаче не са склонни да драматизират ситуацията и посочват, че въпреки трудностите страната всъщност има по-силни позиции от преди, отбелязва още агенцията.

Говорителят на президента Дмитрий Песков припомня 2000 година, когато времената са били наистина тежки - страната е била раздирана от действията на регионалните политици и олигарси, а цената на петрола е била само 20 копейки.

"Сега страната е обединена,единна териториално, политически, идеологически и духовно", казва Песков и допълва, че това дава възможност за борба с предизвикателствата. Такива наистина не липсват, но не е нужно да се поддаваме на емоциите, призовава още говорителят на Кремъл, който от 15 години е неотлъчно до Владимир Путин.

Той посочва пред ТАСС още, че Русия не е изпаднала в международна изолация, както са предвиждали анализатори заради кризата в Украйна и въведените санкции от Запада. Дори напротив - руският президент е имал множество посещения в чужбина, а на международните конференции, които е посетил, е бил един от най-търсените събеседници, а не персона нон-грата.

Москва също не е отбягвана от световните лидери - за честването на 70-годишнината от края на Втората световна война в страната са пристигнали канцлерът на Германия Ангела Меркел, чешкия президент Милош Земан, генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и много други. Световният елит е събрал и Икономическият форум в Санкт Петербург, посочват от Кремъл.

През последните месеци е имало и множество разговори между държавните глави на Русия и САЩ - двете държави, които могат да бъдат наречени опоненти за влияние на международната сцена.

Войната в Сирия

Москва и преди е играла важна дипломатическа роля в конфликта в Сирия, но през тази година вече преминава от думи към дела, отбелязва в своя анализ на 2015 година ТАСС. На 30 септември Путин даде ход на военните действия срещу Ислямска държава в Сирия.

"За разлика от коалицията, водена от Вашингтон, действията в Сирия са легитимни от гледната точна на международното право ", посочва още агенцията. Причината е, че Москва всъщност отговаря на апела на президента на Сирия Башар Асад за помощ при борбата с терористичната групировка.

Последна актуализация: 03:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

37
rate up comment 5 rate down comment 4
Сините камъни
преди 8 години
То си има вариант, слагаш в игнора хората, които според теб спамят и си на чисто. Все пак не всеки владее езика на финансовия директор, "кво", "капиш", "бря"...........скука е да се връщам в мненията ти, за да доказвам това, което ти най-добре знаеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 8 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Виж сега , понеже тръгваш директно с обидите... звучиш като старшина пенсионер , а не като финансов директор , както си се написал .Досега не си спомням да съм те обиждал , тъй че проблемът е твой.По отношение на "кензането" , има бая дълъг списък "заслужили" инвеститори , нуждаещи се от тоалетна хартия . Поздрави на мИранди !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 10 rate down comment 7
data
преди 8 години
Двамата умника - пийте си апчетата . Инджинерина - няма как да се появявам от време на време , щот просто съм се появил доста по рано от двама ви тук . По скоро вие сте се появили и не спирате да ръсите тъпoтии във всички теми независимо че не сте подготвени за барем 90 % от тях . Чак си коментирал междузвезвездни войни - голем умник си явно. А за камъчето просто няма кво да кажа - един от видните спамери тук Съвет към двамата - престанете да кензaте по всички теми тук . Миранди поне си седи в неговите теми - вие осирaте всичко . Демек сте мнооооо по зме от маранди .Та накрая : някой от вас да кометира обратната корелация между икономиката на Русия и България ? Или въпросчето ви идва сложно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 3 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Виж ти, виж ти!Не предполагах, че ще се върнеж толкова лесно!Къде изобщо говоря за теб?Просто ти зададох въпрос, а ти без бой взе че си призна!A "капиш", нали знаеш на кого е любима дума?Няма как да избягаш от себе с и за съжаление, никой и никога няма да узнае за подвига ти да се пренастройваш ежедневно в десетки никове и в Инвестор и къде ли не, нали Щурчо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Тука старшинството по време ли се определя ?! Не ме разсмивай...тъкмо реших че си налучкал верния път !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 5 rate down comment 6
data
преди 8 години
Аве , каменаров , така кат гледам твоето никче е доста след моето регистрирано у сайта така че се въздържай от коментари по мой адрес . Капиш ?п.п. Няма да коментирам тролсkите глупocти който ръсиш във всяка тема и засирaш сайта . Вълнувай се от съдбата на любимия си вожд - аз за сега се интересувам само от моята и на моето семейство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 9 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Защо в последно време някои позабравени никове, се връщат със странно нови трептения в изказванията , нооооо, но до болка познати от един друг всеизвестен ник с определени привилегии в този сайт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 10 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
https://***.youtube.com/watch?v=kTMpsz15IZ0Путин това цели, да върне РЦБ на Русия и американската рубла да бъде отново руска рубла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 12 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Да не говориш за врътката на евреите, узаконената кражба на всичко постигнато от човека?Само Тесла колко патента им е оставил!За нашего брата българите също!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 9 rate down comment 2
Сините камъни
преди 8 години
Да уточня думата, дето Инвестор са изтрили! Думата е за д у х а, за д у х а на човека, за божествения д у х.............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още