IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двукратен ръст на новите смъртни случаи в Хубей на дневна база

Силният ръст на новите случаи със заразени и починали се дължи на нова диагностична процедура

09:16 | 13.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Броят на откритите зарази от новия коронавирус нарасна само за ден с 14 840 до 48 208 известни случая. Предишния ден в Хубей бяха регистрирани 97 смъртни случая и 1638 нови инфекции. За цялата страна засега няма обобщена нова информация за разпространението на вируса. Въпреки това, в резултат на новите инфекции в Хубей, където белодробната болест в първоначално избухна в град Ухан, общият брой инфекции в континентален Китай се увеличи до над 59 000.

Както съобщи здравната комисия на провинция Хубей, диагностичните резултати са били „ревизирани“ след задълбочен преглед. Според новата класификация са били добавени нови пациенти. Съответно случаите на "клинични диагнози" са включени в броя на потвърдените диагнози от четвъртък. Какво точно означава това и как обяснява скока в статистиката, засега не е ясно, предава DPA.

По принцип експертите подозират много голям брой недекларирани случаи. Така например според тях възможностите за тестване на новия вирус са ограничени. Освен това променящата се система за регистриране в Китай с различни дефиниции на отделните случаи изглежда особено сложна за местните власти. Според експерти данните, отчитани ежедневно, представляват способността за идентифициране и докладване на случаите, а не истинската степен на епидемията.

В китайската провинция Хубей, най-силно засегната от коронавируса, има промяна начело на Комунистическата партия. Бившият кмет на Шанхай Ин Йон ще замени Дзян Чаолиан, съобщи държавната агенция Синхуа в четвъртък. Оставката на Дзян следва оставката на други двама висши служители в Хубей.

Междувременно редица компании продължават да изпитват трудности в новата среда. Така например в сряда стана янсо, че „Гран при“ на Formula 1 в Китай ще бъде отложено официално заради коронавируса. Търговският директор на Boeing Исан Мунир пък заяви, че новият коронавирус ще има дълбоко отражение върху авиационния сектор и икономиката като цяло, а тайванският производител на електроника Foxconn поясни, че се надява да възобнови половината от производството си в Китай до края на месеца. Mazda, от своя страна, отново отложи възобновяването на дейността в завода си в китайския град Нанкин, а новият срок е 17 февруари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още