IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse залага на Азия

Главният изпълнителен директор на банката Тиджан Тиам смята, че сега е най-подходящият момент за експанзия там

12:55 | 05.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тиджан Тиам .&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тиджан Тиам . Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Credit Suisse Group AG Тиджан Тиам коментира, че „сега е най-подходящият момент“ за банката да се разшири в Азия, защото оттеглянето на някои от конкурентите прави по-лесно намирането на служители за ръководни постове, пише Bloomberg.

Тиам иска да утвърди позицията на Credit Suisse като една от най-големите инвестиционни банки и компания за управление на активи в Азия в момент, когато конкурентите от Barclays Plc до Standard Chartered Plc съкращават персонал там. Азиатските операции не са засегнати от големите съкращения на разходи, които изпълнителният директор обяви през март.

„Това винаги е най-доброто време да инвестираш, защото това е момент, в който можем да изберем най-добрите ресурси в най-подходящото време“, каза той в интервю за Bloomberg Television в рамките на Credit Suisse Asian Investment Conference в Хонконг.

„Отправени са редица оферти, за да получим хора с високи качества. Това ни вдъхва силна увереност за растежа“, коментира още Тиам.

Той подчерта Китай и Япония като пазари, на които ще се опита да разшири дейността на банката. Швейцарският конкурент UBS Group AG също подкрепя частната си банка в Азия, възползвайки се от възможността да обслужва растящите китайски милионери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още