IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг ще дава 645 долара на всеки с положителен тест за коронавирус

Целта на мярката е да се насърчи тестването в града

10:38 | 22.11.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Roy Liu/Bloomberg</em></p>

Снимка: Roy Liu/Bloomberg

Властите в Хонконг ще дават еднократно 5000 хонконгски долара (645 щатски долара) за всеки, който е с положителен тест за коронавирус. Целта на мярката е да се насърчи тестването сред населението, съобщи секретарят по здравеопазването в града София Чан.

Правителството също така открива нови пет обществени центъра за тестове, които ще помогнат на работата на досегашните четири, съобщи още тя, цитирана от Bloomberg.

Хонконг ще наложи нови ограничения, тъй като броят на заразените в града продължава да расте. В събота властите съобщиха, че пускането на планирания коридор за пътувания между Хонконг и Сингапур ще бъде отложено с две седмици.

Градът отчете нови 43 случая в събота – най-много от три месеца насам. От тях 13 са разпространени местно и техният произход не може да бъде проследен до момента, което говори, че в града може да има т. нар. супер разпространители.

В неделя градът публикува и първата си заповед за задължително тестване. Тя обхваща всички хора, които са били в помещенията на някои от 14-те центъра за танци в града. Те ще трябва да се изследват, тъй като обектите са били свързани с клъстер от нови случаи и ще бъдат затворени за пет дни до 26 ноември, се казва в изявление.

Клъстерът показва „съществуването на много тихи вериги за предаване в общността“, каза говорител на Службата за храни и здравеопазване в Хонконг. Според местни медии най-малко 32 случая са били свързани с тази група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
за такива мангизи сичкото факултето и шекар маала ша минат по три пъти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още