Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Нов китайски влак на магнитна възглавница приключи изпитание

Тестът е бил при скорост 120 километра в час в Шанхай

Нов китайски влак на магнитна възглавница приключи изпитание

Един от влаковете на компанията, доставен през 2016 г. Снимка: CRRC

Ново поколение китайски влакове тип маглев (на магнитна възглавница), развиващи средна до ниска скорост, приключи успешно тест в Шанхай и се очаква да се появи на пазара след година, съобщи компанията производител Си Ар Ар Си Далян (CRRC), цитирана от Синхуа.

Проучванията и разработката на новия влак на въздушна възглавница започнаха преди осем години, а успешното изпитание сочи, че Китай е усвоил ключова технология при новото поколение влакове от този тип, посочи Цюй Тянвей, който е главен инженер в Си Ар Ар Си Далян.

Тестът е бил при скорост 120 километра в час в Шанхай.

Маглев (съкратено от магнитна левитация) е влак, който се придвижва и управлява под въздействието на магнитни сили.

За разлика от традиционните влакове той няма колела и не се докосва до релси. Между него и основата има въздушна възглавница, припомня БТА.

Първата 18-километрова линия за влакове маглев, развиващи средна до ниска скорост, в Китай бе пусната в град Чанша в провинция Хунан през май 2016 година.

Според доклад на китайската академия за инженерни науки Китай ще построи над пет жп линии за влакове маглев, развиващи средна до ниска скорост. Над 10 града в страната обмислят такива проекти.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Коментари (3)

1
 
2
 
3
michaelis12 до: alex8712
преди 4 месеца
Китай кога е бил синоним на качество по времето на династия Хан 300г. пр.н.е, в Гейроппата са живели още в пещери, но колелото се върти пак ще са на върха, то те дефакто и сега са там .... Джапанките не са имали такъв подем за толкова кратко време и те копират от време оно от Китай та до днешни дни от Запада .....
1
 
1
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Произвеждат много и евтини неща. Не съм очарован от качеството обаче.Смея да твърдя, че в България преди промените се происвеждаха много по-добри неща. За сегашното българско производство - нямам поглед ( живея далече от България)
0
 
8
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Китай върви по пътя на Япония от 60те и 70те - първоначално копирайки западни технологии и произвеждаща на ишлеме, а след това развиваваща собствени технологии и задаваща стандарти на развитие. Интересно дали наистина ще стане така и дали Китай един ден ще е синоним на качество.

Поздрав

Още от Азия
Япония предвижда рекорден бюджет за отбрана през 2018 г.