IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Струва ли си фрийлансъри да теглят кредит

Дори когато става дума за фрийланс услуги от дигиталната икономика, винаги е необходим финансов капитал

17:35 | 21.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Струва ли си фрийлансъри да теглят кредит

Стартирането на собствен бизнес е свързано с вълнения, предизвикателства и разрешаване на различни бизнес ребуси.

Докато начинанието е още в зародиш, докато клиентите не са постоянни и финансовият поток не е постоянен, младите предприемачи често се изправят пред дилемата дали и с какво да финансират бизнеса си.

Дори когато става дума за фрийланс услуги от дигиталната икономика, при които почти няма производствени разходи, винаги е необходим финансов капитал - за купуване на софтуер и хардуер, за лицензи, хостинг, маркетинг.

Какви са вариантите за финансиране на фрийланс проекти или на стартиращи бизнес:

Потребителски кредит преди старта

Когато идеята е жива, когато планът е разработен и мотивацията е висока, тегленето на потребителски кредит може да е последната стъпка преди старта на проекта.

Обикновено банките отпускат средства срещу трудов договор, така че набирането на капитал по този начин предполага по-дългосрочно планиране - поне година преди началото на собствения бизнес проект или съвместяването на работа на пълен работен ден и фрийланс проекти.

Кредит срещу лична карта

Тегленето на спешен кредит срещу лична карта от Easy Credit например позволява бързо финансиране на всеки проект, изникнала нужда или възможност за реализиране на смела идея.

Теглене на кредит в спешен порядък е потребно и когато се изчаква плащане по проект, което рядко съвпада с края на месеца или когато се изчаква техническото време за разработване и пускане в действие на маркетинговата стратегия.

Кредит с лична карта може да се вземе и за обучение, което после ще доведе до ръст на бизнеса и развитие на печеливша идея.

Финансиращи програми и стартъп акселератори

Когато бизнесът вече е спечелил своите първи постоянни клиенти и има ясна концепция и план за развитие, тогава на разположение са различните финансиращи програми на ЕС и други организации, както и акселераторите, които подпомагат развитието на бизнес идеи и превръщането им в работещи и проспериращи компании.

В заключение може да се обобщи, че финансирането на фрийленс проект или стартиращ бизнес е възможно по различни начини - с потребителски кредит или кредит, отпуснат бързо срещу лична карта, чрез акселераторни програми на ЕС. Който и от начините да избере предприемачът, му е нужен ясен финансов план, работеща маркетингова стратегия и продукт или услуга, за които пазарът мечтае.

Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още