IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Правителството на Борис Джонсън може да падне след вот на недоверие

Заплахата за целостта на Консервативната партия е безпрецедентна, твърди Мила Мошелова

08:15 | 08.08.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шансовете правителството на британския премиер Борис Джонсън да не оцелее след вот на недоверие в Кралството са големи, за момента всичко обаче е въпрос на спекулации.  Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Мила Мошелова, политолог и британски възпитаник.

Тя уточни, че все пак, според посланията на консерваторите, те са готови да гласуват дори срещу собственото си правителство, стига това да предотврати Brexit без сделка. 

Според Мошелова заплахата за целостта на Консервативната партия е безпрецедентна.

„Търсенето на междупартиен компромис, какъвто бившият премиер Тереза Мей се опита да постигне с лейбъристите, е нещо изключително нехарактерно за британската политика, докато липсата на вътрешнопартиен такъв е много притеснителна“, каза още тя.

Гостът коментира и възможността Джонсън да успее да предоговори сделката за Brexit с блока. За момента обаче всички лидери на Европейския съюз са против, подчерта Мошелова. „Все пак би могъл да бъде постигнат известен консенсус, ако има конструктивно предложение от другата страна“, добави политологът.

Brexit без сделка ще има негативно отражение върху британската икономика, покупателната способност на населението и доверието в правителството в средносрочен план, смята още Мошелова.Тя отбеляза, че Джонсън е по-умерен и много по-малко склонен да предприеме радикални ходове във външнополитически план. „Добрият тон между ЕС и Великобритания ще бъде запазен“, категорична е тя.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 5
Valentin13
преди 4 години
бръм-бръм предаване тук, бърборене там, парички падат от тая работа. нищо, че безмислиците валят. я да ми каже тази анализаторка, как така Британия е в тая опастност в оная опастност, а не изпада в рецесия, а Германия изпада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още