IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат вдигане на концесионната такса на ски зоната в Банско

Все още няма доклад на междуведомствената група към Министерския съвет за концесията

16:30 | 11.03.15 г.
Предлагат вдигане на концесионната такса на ски зоната в Банско

Съветът за развитие е разгледал вчера случая с концесията на ски зоната в Банско, но все още няма доклад на Междуведомствената група, сформирана към Министерския съвет, който представлява концедента, тоест - държавата. Това каза днес министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти в Министерския съвет, цитирана от БТА.

Ние искаме да се съблюдават всички норми, заложени в екологичното законодателство и на определените зони в договора, каза Ивелина Василева. Предложенията на работната група са за увеличаване на концесионната такса в договора, подчерта тя.

Концесията е 30-годишна и е от 2001 година.

Междуведомствената комисия не се занимава с евентуален строеж на втори лифт на Банско, каза още Василева. Подобно инвестиционно намерение не е представяно в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), добави тя.

За 2013 г. ски зоната в Банско е внесла 277 хил. лева концесионни такси, сочат последните данни, оповестени миналия месец. 

Според еколози концесионната такса може да се увеличи три пъти, ако се смени методът за нейното изчисляване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още