Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Проектът за реновация на Hilton Sofia обра овациите на Building Innovation Forum 2021

Концепцията за трансформация на сградата залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“

Проектът за реновация на Hilton Sofia обра овациите на Building Innovation Forum 2021

Снимка: Иво Петров - Архитекти

Емблематичният столичен хотел Hilton влезе във фокуса на „Building Innovation Forum“ 2021 с мащабния си проект за реновация. Той беше представен пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти, от архитектурно бюро Иво Петров - Архитекти. Концепцията за трансформация на сградата, която се намира в сърцето на столицата, е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп и залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“. Тя включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богато интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров - Архитекти. По думите ѝ най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева.

Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: България

Последни новини

Коментари ()


Още от България
НАП продава бившата цигарена фабрика в Хасково