IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокуратурата внесе искане за задържане на четирима от аферата с боклука

Гаранция от 1 млн. лева е определена за бизнесмена Пламен Бобоков

09:53 | 31.05.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Специализираната прокуратура внесе искане за определяне на най-тежката мярка задържане под стража на за.-министъра на екологията Красимир Живков, бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, бизнесмена Атанас Бобоков и Николай Миховски и искане за домашен арест на Васил Богданов и бизнесмена Айгюн Еминов, на чиято площадка в Плевен в началото на годината бяха открити стотици тонове нелегално внесени отпадъци от Италия.

Гаранция от 1 милион лева е определена за бизнесмена Пламен Бобоков, срещу която той ще бъде пуснат на свобода.

Предстои адвокатите на обвинените да се запознаят с материалите по делото, а съдът да насрочи час за разглеждане на делото. 

Припомняме, че десет лица са привлечени като обвиняеми за незаконни действия при вноса и утилзирането на отпадъци. Седем от тях са за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел, в която има и длъжностни лица. Останалите трима са за данъчни престъпления.

Сред обвинените е и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, който беше задържан след мащабна спецакция.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още