IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адресите на бомбоубежищата в Москва се оказаха държавна тайна

Общинският съветник на Москва Евгени Ступин ще попита и прокуратурата защо данните за бомбоубежищата са секретни

11:14 | 13.07.22 г. 4
<p>
	<em>Москва. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Москва. Снимка: Bloomberg LP

Във връзка с "периодичните заплахи" на руски чиновници и депутати с ядрени удари срещу чужди държави, очевидно се увеличава рискът от ответен удар по Москва, написа в своя канал в Telegram общинският съветник на Москва Евгени Ступин. В тази връзка той е поискал от кмета на руската столица Сергей Собянин да му предостави информация за бомбоубежищата в градските райони, от които е избран като общински съветник. 

Изненадващо обаче тези данни се оказват държавна тайна, пише Ступин и прилага и като доказателство полученото писмо от зам.-кмета на Москва Пьотр Бирюков. На запитването му се отговаря единствено, че такива съоръжения за гражданска защита има, но какво е състоянието им, къде се намират, броят им и дали са пригодени да приютят хора в случай на заплаха е засекретена информация.

бомбоубежища бомбоубежища

Сега общинският съветник ще се обърне към прокуратурата, за да изясни тази "загадъчна" секретност и да провери какво точно е състоянието на бомбоубежищата, пише още той в своя канал в социалната мрежа.

"Страшно е да си представим до какво може да доведе тази "секретност", когато в час Х никой няма да знае къде да отиде", пише още Ступин.

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова коментира пред радио "Спутник", че темата за ядрената заплаха се експлоатира непрекъснато от Запада. Според нея няма нито едно заявление в тази насока от руски чиновник или представител на държавата. Но в същото време директорът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин нееднократно заплашва Европа, включително и България, с ракетите "Сармат", които носят ядрени бойни глави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
E как защо, за Мордор някви си там човечета жирели са просто имена и материал. Те със собствените си хора се държат така, камо ли с другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 1 година
и кво ... глобиха те! ама нишо вие гайовете сте богати!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 4
Борката
преди 1 година
Да ве, каква наглост! Щели да глобяват за всякаква геейй пропаганда, не само сред малолетни. Бива ли тъй без евроатлантически ценности!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 1 година
тая държава е тотално сбъркана...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още